Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γερμανικό λάθος 55 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!!!!!!

Γερμανικό λάθος 55 δισεκατομμυρίων ευρώ

Λογιστικό λάθος αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε η κυβέρνηση της Γερμανίας. Πώς η χώρα ελάφρυνε το χρέος της με μια υπογραφή. Ειρωνείες από την αντιπολίτευση
| Σχολιάστε

Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 29 2011 15:36 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 29 2011 15:36

Πλουσιώτερη κατά 55,5 δισ. ευρώ είναι η Γερμανία, μετά τον εντοπισμό και την απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής σε προβληματική και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα.

Η αποκάλυψη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα γερμανικά ΜΜΕ και στον πολιτικό κόσμο της χώρας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν πρόκειται για κανένα ποσό αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το λάθος αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3 %, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου